Over mij

Mijn naam is Ronald Muis en ik werk nu ruim 30 jaar in de zorg. Mijn achtergrond ligt in de acute hulpverlening.
Naast (geregistreerd) EMDR therapeut en coach ben ik ook lid van een bedrijfs-opvang-team (BOT) van een grote ambulancedienst en getraind door een psychologisch expertise centrum. Door de jaren heen heb ik veel (geestelijke) trauma's gezien en gehoord, zowel bij patiënten als collega's. Veel waren bij de behandeling van hun trauma of de verwerking van een heftige gebeurtenis gebaat bij EMDR.
Dit was de basis bij het ontstaan van EMDR Praktijk Noord, maar inmiddels zie ik ook veel cliënten na doorverwijzing van bijvoorbeeld een psycholoog, huisarts of andere therapeuten. Overigens is het niet nodig om een doorverwijzing te hebben, dit geldt alleen voor de 1e-lijns zorg zoals bijvoorbeeld de GGZ. Daarmee is het dus ook heel goed mogelijk om zonder doorverwijzing contact op te nemen, mocht je je afvragen of EMDR jou ook zou kunnen helpen.
Het is mijn doel om jou op een laagdrempelige en opgedwongen manier van jouw trauma af te helpen en jou te helpen de heftige gebeurtenis te verwerken.

De praktijk is gevestigd naast het Scheperziekenhuis in Emmen, op het Scheperpark aan de Boermarkeweg 58a. Parkeren is op eigen terrein en gratis (het uitrijkaartje zal worden afgestempeld).

Om volledig en professioneel te documenteren werkt EMDR Praktijk Noord met het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD), een KIWA erkend digitaal dossier welke voldoet aan de AVG (gegevens bescherming). Hierin wordt alle nodige documentatie geplaatst wat bijdraagt aan een zo optimaal mogelijke behandeling. Dit dossier is alleen in te zien door mij als therapeut en, indien gewenst, door jou als cliënt zelf.

Erkend door:

  • KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen)
  • NVPA (Beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten)
  • NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten)
  • VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)
  • CAT (Collectief Alternatief Therapeuten)
  • VVET (Verbond Van Energetisch Therapeuten)
  • ICR (International Coaches Register)
  • FAGT (Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten)
  • LVNT (Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten)
  • SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd)
Praktijkruimte Emmen
854fb776-d47f-4aa7-b5ff-bac5650106cb

Heb je vragen of wil je weten of ik jou verder kan helpen?
Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Scroll naar boven