Over mij

Mijn naam is Ronald Muis en ik werk nu ruim 30 jaar in de zorg. Mijn achtergrond ligt in de acute hulpverlening.
Naast (BIG-geregistreerd) EMDR therapeut en coach ben ik lid van een bedrijfs-opvang-team (BOT) van een grote ambulancedienst en getraind door een psychologisch expertise centrum. Door de jaren heen heb ik veel (geestelijke) trauma's gezien en gehoord, zowel bij patiënten als collega's. Veel waren bij de behandeling van hun trauma of de verwerking van een heftige gebeurtenis gebaat bij EMDR en dit was de basis voor het ontstaan van EMDR Praktijk Noord.

Naast de reguliere zorg waarin je zelf contact kunt opnemen, worden er veel cliënten doorverwezen door bijvoorbeeld een psycholoog, huisarts of andere therapeuten.
En door nauw samen te werken met zorgprofessionals uit het netwerk kan er goede zorg op maat geboden worden, mocht EMDR niet voldoende blijken te zijn.
Verder heb ik een samenwerkingsverband met onder andere UWV, Heldr en De Nieuwe Fabriek waardoor er ook complete EMDR trajecten aangeboden kunnen worden.
Bij deze laatste 2 kunnen naast werknemers ook werkgevers een zorgvraag neerleggen en bij Heldr (multidisciplinair gezondheidscentrum) ben ik onderdeel van het multidisciplinaire team.
Overigens is het niet nodig om een doorverwijzing te hebben, dit geldt alleen voor de 1e-lijns zorg zoals bijvoorbeeld de GGZ. Daarmee is het dus ook heel goed mogelijk om zonder doorverwijzing contact op te nemen, mocht je je afvragen of EMDR jou ook zou kunnen helpen.

Het is mijn doel om jou op een laagdrempelige en opgedwongen manier van jouw trauma af te helpen en jou te helpen de heftige gebeurtenis te verwerken.

Om volledig en professioneel te documenteren werk ik met het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD), een KIWA erkend digitaal dossier welke voldoet aan de AVG (gegevens bescherming). Hierin wordt alle nodige documentatie geplaatst wat bijdraagt aan een zo optimaal mogelijke behandeling. Dit dossier is alleen in te zien door mij als behandelaar en, indien gewenst, door jou als cliënt zelf.

 

De praktijk is gevestigd naast het Scheperziekenhuis in Emmen, op het Scheperpark aan de Boermarkeweg 58a. Parkeren is op eigen terrein en gratis.
Huisbezoek is in goed overleg (tegen vergoeding) mogelijk.

 

Erkend door:

  • KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen)
  • NVPA (Beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten)
  • NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten)
  • VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)
  • CAT (Collectief Alternatief Therapeuten)
  • VVET (Verbond Van Energetisch Therapeuten)
  • ICR (International Coaches Register)
  • FAGT (Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten)
  • LVNT (Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten)
  • SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd)
Praktijkruimte Emmen
854fb776-d47f-4aa7-b5ff-bac5650106cb

Heb je vragen of wil je weten of ik jou verder kan helpen?
Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Scroll naar boven