Tarieven

Vergoeding

Er zijn mogelijkheden om de kosten (deels) vergoed te krijgen. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekering of kijk op je polis.
Hulp door een psycholoog of therapeut/coach welke niet valt onder de reguliere GGZ wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Voor EMDR Praktijk Noord is dat ook het geval. Het is wel mogelijk dat je de kosten (deels) vergoed krijgt vanuit de aanvullende verzekering.
De AGB-codes en Prestatiecode die hiervoor nodig zijn vind je op de contactpagina en zullen ook worden vermeld op de factuur.
Vergoeding door de zorgverzekeraar betekent vaak wel dat er een vorm van registratie plaatsvindt over de behandeling. Als je niet wilt dat jouw klachten zijn geregistreerd bij je zorgverzekeraar dan kun je er voor kiezen om de kosten van de behandeling zelf te betalen.

Mocht je eerst een telefonische consult willen dan kan dat vanzelfsprekend. Dit is vrijblijvend en geheel gratis.
De kosten van een intake (intakegesprek + administratie en dossier) evenals een behandelsessie (60 minuten) zijn 97,-Hiervoor heb je géén verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

Betaling gaat middels pin en je krijgt de factuur per mail zodat je deze eventueel in kunt dienen bij de verzekering.

Afzeggingen

Het is mogelijk om een afspraak tot 48 uur van tevoren af te zeggen zonder kosten (dit kan via app of mail). Bij annulering 24 uur voor aanvang zal 50% van de behandelsessie in rekening gebracht worden en bij een latere afzegging zullen de volledige kosten van een behandelsessie in rekening gebracht worden. De zorgverzekeraar en gemeenten vergoeden deze kosten niet.

Ondernemers

Voor ondernemers kunnen kosten voor coaching mogelijk worden afgetrokken. Kijk hiervoor op de website van de belastingdienst. Zakelijke tarieven zijn vrijgesteld van BTW.

Werkgevers

Therapie en coaching worden vaak vergoed door de werkgever. Je werkgever heeft er immers belang bij dat je goed in je vel zit. Wanneer je om psychische redenen thuis moet blijven zijn de kosten voor de werkgever veel hoger. De bedrijfsarts kan bepalen dat je klachten mede werkgerelateerd zijn. Vervolgens kun je een hulpverlener kiezen die aansluit bij jouw hulpvraag. Aangezien bedrijven ook gebaat zijn bij het voorkomen van ziekteverzuim of de duur van het ziekteverzuim zo kort mogelijk te houden is het aan te raden om je werkgever te vragen om (deels) te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.
Via het opleidingsbudget bij de werkgever (Persoonlijk Ontwikkelings Plan) zijn er wellicht ook mogelijkheden. Meestal reserveert de werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In sommige CAO’s is dat zelfs verplicht. Dit budget kun je gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling, mits het ten goede komt van je werkprestaties.
Voor klachten die samenhangen met je werk is je werkgever dus vaak bereid tot (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten.
EMDR Praktijk Noord heeft een samenwerkingsverband met Heldr (Emmen-Hoogeveen) en De Nieuwe Fabriek (Groningen) waar je werkgever zich kan aanmelden. Ook rechtstreeks bij EMDR Praktijk Noord kan een offerte aangevraagd worden.

UWV

Als je een uitkering ontvangt, kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de financiële mogelijkheden ten behoeve van je herstel en re-integratie. Het UWV werkt hier in veel gevallen aan mee. Ook met het UWV heeft EMDR Praktijk Noord een samenwerkingsverband en is preferred partner waardoor de lijn kort kan zijn.

PGB

Mensen met een Persoons Gebonden Budget kunnen soms de kosten via het PGB vergoed krijgen.

Scroll naar boven