Tarieven

Vergoeding

Er zijn mogelijkheden om de kosten (deels) vergoed te krijgen. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekering.

Het eerste telefonische consult is vrijblijvend en geheel gratis.
De kosten van het intakegesprek van ca. 30 minuten zijn 47,-
Per behandelsessie* zijn de kosten 97,-  Hiervoor heb je géén verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

Betaling gaat middels pin en je krijgt de nota per mail zodat je deze eventueel in kunt dienen bij de verzekering.

* een behandelsessie duurt max. 60 minuten.

Afzeggingen

Het is mogelijk om een afspraak tot 48 uur van tevoren af te zeggen zonder kosten (het liefst via de mail). Bij annulering 24 uur voor aanvang zal 50% van de behandelsessie in rekening gebracht worden en bij een latere afzegging zullen de volledige kosten van een behandelsessie in rekening gebracht worden. De zorgverzekeraar en gemeenten vergoeden deze kosten niet.

Ondernemers

Voor ondernemers kunnen kosten voor coaching mogelijk worden afgetrokken. Kijk hiervoor op de website van de belastingdienst. Zakelijke tarieven zijn vrijgesteld van BTW.

Werkgevers

Therapie en coaching worden vaak vergoed door de werkgever. Je werkgever heeft er immers belang bij dat je goed in je vel zit. Wanneer je om psychische redenen thuis moet blijven zijn de kosten voor de werkgever veel hoger. De bedrijfsarts kan bepalen dat je klachten mede werkgerelateerd zijn. Vervolgens kunt je een hulpverlener kiezen die aansluit bij jou hulpvraag. Aangezien bedrijven ook gebaat zijn bij het voorkomen van ziekteverzuim of de duur van het ziekteverzuim zo kort mogelijk te houden is het aan te raden om je werkgever te vragen om (deels) te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.
Via het opleidingsbudget bij de werkgever (Persoonlijk Ontwikkelings Plan) zijn er wellicht ook mogelijkheden. Meestal reserveert de werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In sommige CAO’s is dat zelfs verplicht. Dit budget kun je gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling, mits het ten goede komt van je werkprestaties.

UWV

Als je een uitkering ontvangt, kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de financiële mogelijkheden ten behoeve van je herstel en re-integratie. Soms kunt je met het UWV een Individuele Re-integratie Overeenkomst sluiten.

PGB

Mensen met een Persoons Gebonden Budget kunnen soms de kosten via het PGB vergoed krijgen.

 

Scroll naar top